Search

Body Flow vježbe


Uvijek gledamo da vam donesemo različitost pokreta, u ovom slučaju i da vas zabavimo i izazovemo malo vaše sposobnosti. Danas vam Marijana demonstrira zabavne i izazovne body flow vježbe. Body flow znači da kombinirate više vježbi i nastojite ići iz pokreta u pokret. Dok se kocentrirate na fluidno izvođenje pokreta i dobru formu vježbe, istovremeno radite na motornoj kontroli, mobilnosti i snazi, tako da su ovakve vježbe pun pogodak ukoliko zaista nemate vremena negdje otići vježbati. Isto tako, ovaj način vježbanja itekako služi i sportašima za zagrijavanje, kako bi dobro osvjestili cijelo tijelo prije specifičnih pokreta. Računajte da je ovo samo primjer vježbi, jer body flow možete napraviti i sami sa vježbama koje vama odgovaraju. Ovakav oblik vježbanja je zahtjevan, stoga ga preporučamo osobama koje su u REDOVITOJ aktivnosti (2-3x tjedno) barem 2 mjeseca i nemaju prisutnih akutnih i kroničnih bolnih stanja.

Flow preporučujemo ponoviti barem 3x, kako bi navedene vježbe imale efekta.

Opis vježbi:

1. vježba - jednostavno ustanite sa stolca, taburea, imajući u vidu da leđa držite ravno, a noge preuzimaju težinu tijela.

2. vježba - polako spuštajte glavu prema prsima, tada polako spuštajte prsa prema podu, pazeći da vam noge ostanu ravne. Ova vježba je itekako aktivna i nije puko opuštanje tijela prema dolje, poanta je da mobilizira cijelu kralježnicu i mišiće trupa, tako da se kocentrirajte i polako radite.

3. vježba - kada ste rukama došli do poda, "hodajte" na dlanovima prema naprijed, tako da vam stopala ostanu na podu i ispravite leđa, tako da svojim tijelom tvorite oblik piramide.

4. vježba - PLANK, produžite rukama naprijed i oslonite se na podlaktice. Jako je bitno u ovoj vježbi da su mišići oko lopatica aktivni, da je trbuh aktivan, da su mišići stražnjice aktivni. Na taj način je vježba pravilno izvedena. Zadržite se u tom položaju 10 sekundi.

5. vježba - "odhodajte" rukama unatrag i kratko zadržite položaj piramide.

6. vježba - iz položaja piramide samo spustite kukove i koljena prema naprijed u četveronožni položaj, tako da se i dalje držite na dlanovima i prstima stopala. Neka ramena, trbuh i mišići stražnjice obavezno budu aktivni. Zadržite 2-3 sekunde ovaj položaj.

7. vježba - iz četveronožnog položaja sjednite na pete, pa se vratite u četveronožni položaj. Vraćanje u četveronožni položaj mora biti aktivno, ne samo iz stopala, već i iz trupa i kukova, pripazite da ne napravite trzaj u pokretu, već vježbu radite kontrolirano. "Njišite" se na ovaj način 3-4x. Znamo da je teško, ali se isplati!

8. vježba - kada završite s "njihanjem", vratite se u položaj piramide i zadržite nekoliko sekundi ovaj istegnuti položaj.

9. vježba - hodajte rukama unatrag dok ne dođete do stopala. Polagano se kukovima spuštajte kao da idete u čučanj, sa ravnim leđima i vratite se i početni sjedeći položaj.

Prvo pokušajte svaku vježbu posebno kako bi mogli imali kontrolu nad pokretom, a onda zakomplicirajte i uživajte u fluidnom pokretu! Sretno!

Zanimaju vas lakše vježbe? Klik na link1 i link 2.

Ukoliko imate prisutnu akutnu ili kroničnu bol, u tom slučaju je vježbe potrebno

individualno prilagoditi. Rado ćemo biti vaš putokaz u tom procesu,

budite nas slobodni kontaktirati za više informacija.


348 views0 comments