Search

Oslobodite svoje tijelo uz - BODY FLOW!

Updated: Oct 13, 2020


Sama riječ flow znači teći, proticati, imati kontinuitet, što za vježbanje znači - povezivanje pokreta. Flow zapravo dolazi iz yoge i glavni cilj mu je dobiti što bolju pokretljivost, propriocepciju i neuromišićnu povezanost. Osim što lijepo izgleda i zabavan je, flow od nas zahtjeva usredotočenost na pokret, što povoljno utječe na motoričko učenje.


U današnje vrijeme flow se može koristiti kao zagrijavanje, kao zasebni set ciljanih vježbi za pokretljivost, sa dodatnim rekvizitima kao što su guma, girja itd.


Marijana je dugogodišnja plesačica, Moveo klijentica, te za vas demonstrira vježbe koje svatko od nas može odraditi kod kuće.

Nije vam potreban apsolutno nikakav rekvizit, samo želja da vam bude bolje!


Ovim setom vježbi na siguran i svjestan način možete dugoročno utjecati na zdravlje vaše kralježnice neovisno o vašem životnom stilu i zanimanju. Nama je bItno da shvatite da je lijek u vama, zato krenite što prije!

Video 1:

1. Vježba - iz ležećeg položaja podignite glavu do prsa, tako da se ramena ne odižu i da poštujete svoj opseg pokreta, tj. da ne radite pokret na silu.

2. Vježba - stavite ruke sa strane i rotirajte dlanove prvo prema podu, a onda prema stropu.

Kombinirajte vježbu 1 i 2, te sveukupno odradite 20 ponavljanja.

3. Vježba - ostavite ruke sa strane, tako da su dlanovi okrenuti podu. Noge podignite tako da su koljena savijena, te stisnite kao da držite ručnik između koljena, možete ga i staviti ako će vam biti lakše. Obje noge rotirajte u jednu stranu, onda i u drugu, koliko vam pokret dozvoljava. Uvjet da vježba bude dobro izvedena jest da su dlanovi i ramena na podu. Ponovite 10x.

Video 2:

1. vježba - iz ležećeg položaja na leđima i savijenih koljena, podižite jednu nogu do 90 stupnjeva, ne na prsa. Ponovite 10x naizmjenično sa obje noge.

2. vježba - ista kao prva, samo ćete na kraju ispraviti potkoljenicu prema stropu. Kako ste podizali nogu, tako je i spuštajte, postepeno. Ponovite s obje noge 10x.

3. vježba - podižite koljeno prema sebi do 90 stupnjeva, pa izmijenite s drugom nogom. Imajte na umu da noga koja se spušta samo dotakne pod, ne spuštate ju cijelom težinom.

4. vježba - ista kao 3. vježba, samo podignite obje ruke prema stropu i nastavite raditi. Sa podignutim rukama, izmijenite noge 10x.

5. vježba - ista kao 3. vježba, samo su ruke iznad glave. Potrudite se da ruke nisu na podu već da ih aktivno držite u horizontalnom položaju. U ovom položaju izmijenite ruke 10x.

6. vježba - iz ležećeg položaja sa savijenim koljenima, podignite kukove prema stropu. Trebali biste osjetiti mišiće stražnjice i donjeg dijela leđa. Ponovite 10x. Da malo nadogradimo, idućih 10 ponavljanja samo podijelite taj isti pokret na 3 razine samo kada podižete kukove.

Video 3:

1. vježba - iz položaja na trbuhu, obje ruke "produžite" ravno ispred sebe, te ih vratite tako da laktove vučete uz tijelo. Kako bi vam bilo ugodnije, stavite mali ručnik ispod čela. Obratite pažnju na to da ste stisnuli kukove, ispravili koljena i oslonjeni ste na nožne prste. Ponovite 10x.

2. vježba - iz položaja na trbuhu, odignite trup, te desnom rukom krenite prema desnom koljenu i vratite u neutralni položaj. Isto ponovite u lijevu stranu. Imajte na umu da ovdje također morate imati stisnute i stabilne kukove, ispravljena koljena i oslonac na nožne prste. Naizmjenično radite 15ak puta.

3. vježba - stanite u četveronožni položaj. Iz tog položaja samo pustite prsa da "propadnu" prema podu, tj. pustite lopatice da se spoje, a onda izvijte prema stropu. Pokret radite samo iz lopatica, i kontrolirajte da pokret ne dolazi iz trupa! Također pazite na laktove da su cijelo vrijeme ispravljeni. Ponovite 10x.

4. vježba - iz četveronožnog položaja sjednite na pete i istegnite ruke prema gore. Nakon toga težinu prebacite naprijed na ruke i istegnite trbušne mišiće. U ovom dijelu vježbe pazite da su kukovi na podu. Ponovite sveukupno 20x.

Osigurajte vašoj kralježnici pokretljivost i snagu da vas nosi dalje!

Ne želite vježbati sami, dosta vam je da se vrtite u krug?

Javite nam se za grupe utorkom i četvrtkom u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Sve informacije možete dobiti na 099 644 6811 ili na moveo.zagreb@gmail.com

Postoji lijek, zove se pokret! ;)


147 views0 comments